Ugnsbakad fylld fläskfilé

Simpelt men blir grymt gott och rätt lätt. Variation? Jajamensan - det är bara att stoppa filén med lite vad som helst, så länge det passar... (feta & tomat, vitlök & örter, schalotten & getost etc etc)

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fläskfilé, baka
Ugnsbakad fylld fläskfilé
Källa: egen
Uppladdad av: lekmannen
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 fläskfilé (450-600 gram)
1 dl hackad soltorkad tomat
10 cm purjolök, fint strimlad
1 burk keso (250 g)
1/2-1 msk honung
1 dl hackade färska örter (oregano, timjan, persilja etc) eller 1-2 msk torkade örter
Olivolja
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4
Visningar:
17575
Sparat:
29

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader (har du mer tid att tillgå, sätt den på 200 istället).
Putsa fläskfilén och gör ett snitt längs med hela filén, inte helt igenom men så att du kan öppna upp fläskfilén som en "rulle". Gör sedan två extra, små snitt inuti rullen.
I dessa extrasnitt och emellan dem, lägg först den hackade tomaten och efter det den fint strimlade purjolöken. Bind ihop.
Stek filén runt om i rejält med smör och lägg i en ugnsfast form tillsammans med det smälta smöret från stekpannan och lite vatten (det skall helst inte torka ut i formen under koktiden). Stoppa in i mitten av ugnen och behåll den där tills innertemperaturen på den tjockaste delen är 72 grader (för dem som vill leva _lite_ äventyrligt, men få det saftigare och ännu godare, ta ut den redan vid 65...). Det kan ta typ en halvtimme - 45 minuter beroende på storlek och tjocklek.

Under tiden, blanda "sås"-ingredienserna i en skål. Runda av den med olivolja och smaka av med salt och peppar.

Glöm inte att koka (eller steka) potatis till också!

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
av Marre73
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av Bojka
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.