Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad gröt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Supergott och enkelt recept på en sorts gröt i ugnen, med nötter och russin. Funkar lika bra till frukost eller lunch som till mellanmål! Kan utan problem sparas några dagar i kylen och värmas upp snabbt i micron!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, socker, russin, nötter och bakpulver i en skål. I en annan skål blanda äppelmos, mjölk, smör och ägg. Blanda ner mjölk-blandningen i havregrynsmixen.
  3. Smörj en ugnsäker form, ca 20 cm i diameter, och häll i grötmixen. Grädda 20 min i ugnen. Serveras varm.
  4. Beräknat på fem portioner är detta recept ca 280 kcal per portion: 7 g protein; 49 g kolhydrater varav 3,5 g fiber; 8 g fett varav 3 g mättat fett

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • knottis 3 oktober 2009

    Mmmm... jättegott! Jag var tvungen att äta gröt till lunch också!! Tror jag hade den inne i ugnen lite för länge för det blev mer som kaka än gröt men det ä rju lätt att justera till nästa fång. Väldigt god smak. Det här kommer att bli en klassiker hemma hos oss. Tack för bra recept.

  • Frida_S_79 27 augusti 2013

    Det här va jättegott! Tyckte dock den va lite söt, men det är ju inget svårt att ändra till nästa gång! :-) Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.