Detta är ett recept som skapades tillsammans med brudgummen för en mottagning som hölls i anslutning till hans borgliga bröllop här i Cuernavaca, Mexiko. (Det kyrkliga går av stapeln i Panama i september, bruden är därifrån). Brudgummen ville ha hälleflundra och jag skapade lite mexikansk omgivning med duquesse-potatismos med färsk koriander (egentligen en asiatisk kryddväxt men numera mycket förknippad med Mexiko). Såsen gjorde jag på ancho-chili (en torr chili - torkad poblano - som jag tror det går att få tag på i Sverige, har sett den i flera recept på svenska sajter) som har är mycket aromatisk smak, vacker rödbrun färg och är inte så stark (picante). Vitsen var också att skapa färgerna i mexikanska/italienska flaggan på tallriken (brudens far är italiensk kock). Saknas bara att berätta att rätten blev mycket uppskattad! ¡Buen provecho! (Smaklig måltid!) om ni vågar prova.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.