- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Enkel bjudrätt, som garanterat uppskattas. Bjud med luftigt potatismos smaksatt med hackad och rostad vitlök.
Den något salta citrontapenaden ger en underbar smak åt laxen.
Instruktioner
- Börja med tapenaden, gärna kvällen före.
Hacka oliverna.
Hacka vitlöken med flingsaltet och pressa hacket med sidan av ett knivblad tills det blir mosigt. Hacka sardellfileerna.
- Tvätta citronen noggrannt. Riv skalet från halva, och pressan sedan ur saften. Skär resten i skivor och spar till dekoration.
- Blanda allt med senap, kapris, olivolja och svartpeppar och ställ det i kyl, gärna över natten.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och bena ur laxsidan med en pincett. Lägg den i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak. Låt laxen bakas i ugnen i cirka 15 minuter.
- Servera genast med en sträng av tapenaden på toppen. Garnera med citronskivor. Bjud gärna potatismos med rostad vitlök till, eller kokt potatis och sallad.
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar & frash laxratt!