Saftig kalkon med marokansk pesto som serveras i pitabröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Bryn kalkonfilén i smöret och krydda med salt och peppar.
Lägg filén i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
Låt filén kallna.
- Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och grovhacka vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronen. Grovhacka persiljan och koriandern.
- Mixa chili, vitlök, citronskal, persilja, koriander, kryddor och olivolja med stavmixer till en jämn sås. Smaksätt med pressad citronsaft, salt och peppar.
- Dela blomkålen i små buketter. Stek den hastigt i olivoljan i en het stekpanna, krydda med salt och peppar.
- Skiva kalkonen tunt, lägg ut skivorna på ett fat. Ringla över chermouladressingen och lägg på blomkålen. Dela pitabröden i halvor och värm dem enligt anvisning på förpackningen.
- Servera med varmt pitabröd och matyoghurt.
Publicerat den
25 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar