Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad kalkon med chermoula

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftig kalkon med marokansk pesto som serveras i pitabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Bryn kalkonfilén i smöret och krydda med salt och peppar. Lägg filén i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader. Låt filén kallna.
  3. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och grovhacka vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronen. Grovhacka persiljan och koriandern.
  4. Mixa chili, vitlök, citronskal, persilja, koriander, kryddor och olivolja med stavmixer till en jämn sås. Smaksätt med pressad citronsaft, salt och peppar.
  5. Dela blomkålen i små buketter. Stek den hastigt i olivoljan i en het stekpanna, krydda med salt och peppar.
  6. Skiva kalkonen tunt, lägg ut skivorna på ett fat. Ringla över chermouladressingen och lägg på blomkålen. Dela pitabröden i halvor och värm dem enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera med varmt pitabröd och matyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.