Ugnsbakad kassler med ädelostsås och vindruvor

Servera med en grönsallad.
Druvorna på toppen kompletterar fint till kasslern och osten

Ugnsbakad kassler med ädelostsås och vindruvor
Källa: Mitt eget foto
Uppladdad av: Mellanbellan
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

600 g kassler
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
2 ½dl matlagningsgrädde
2 dl vitt vin
150 g ädelost
200 g vindruvor, gärna både gröna och röda
2 dl basmatiris
2 päron
2 dl strimlad babyspenat

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
3956
Sparat:
83

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Smält matfettet i en stekpanna, pudra över mjölet och rör om. Häll i matlagningsgrädde och vin, koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost.
Häll blandningen över kasslern och toppa med delade druvor. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda med tärnat päron och babyspenat.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
av Pomero
över 2 månader
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
över 2 månader
av maggi
över 2 månader
av kajsa36
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.