Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad kolja

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart god och lättlagad fiskrätt som passar lika bra till fest som till vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form Lägg i fiskfiléerna och krydda med citronpeppar. Låt stå i ugnen 10 - 15 min.
  2. Fräs lök/purjo och svamp. Värm crème fraiche och grädde Krydda med örtsalt, fiskkrydda, fiskbuljongtärning och rosépeppar Blanda ihop sås, lök och svamp och häll över fisken
  3. Sänk temperaturen i ugnen till 160 grader. Låt fisken stå i ugnen minst 1½ timmer. Gärna lite längre men det får inte se torrt ut, bara få fin färg.
  4. Servera med kokt ris och en fräsch sallad. Underbart gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.