Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad korv i flera lager

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten passar alla åldrar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär korven i tjocka skivor på längden. Skala och skiva löken, skiva tomaterna och mozzarellaosten. Bred lite tomatpuré på bottenskivan av falukorven. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Smula över lite oregano. Lägg på några lök,- tomater och ostskivor. Fortsätt varva så med resterande korv, lök, tomat och ost. Strö gärna lite oregano på varje lager. Gör ett potatismos. Rör i äggulorna. Spritsa eller klicka små potatisrosetter vid ena sidan av korven i formen. Kärna ur och klyfta paprikan. Lägg klyftorna vid andra sidan av korven. Ringla lite olja över paprikan och strö på lite salt. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter tills moset fått vacker färg och osten smält.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 3 juni 2012

    En mycket god korvrätt. Bytte mozzarellaosten mot gratängost. Blev jättegott. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.