Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stekt och ugnsbakad kyckling som serveras till palsternackor och morötter samt en currysås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125º.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min.
  3. Skala och skär palsternackor samt morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Currysås: Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna.
  5. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min.
  6. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.