Stekt och ugnsbakad kyckling som serveras till palsternackor och morötter samt en currysås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125º.
- Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min.
- Skala och skär palsternackor samt morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
- Currysås:
Dela champinjonerna i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Stek svamp och lök i smör i en stekpanna.
- Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche.
Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min.
- Servera kycklingen med rotfrukter och sås.
Publicerat den
29 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar