Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med gräddig vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel och god laxrätt. Vispgrädden kan bytas ut mot lättare variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°. Koka ihop grädde och vin i en kastrull. Smaksätt med fiskfonden först när såsen är simmig, annars blir den för salt om den får koka ihop. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Lägg laxen på ett ugnsfast fat och stek i 15 minuter. Lägg valfria grönsaker i lite kokande, saltat vatten och koka dem i 3-4 minuter. Häll av vattnet.
  3. Lägg upp fisken på tallrik, häll på såsen och dekorera med grönsaker. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.