Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med murkelsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härliga råvaror i en tuff kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Baka laxen i 175 grader 12-15 minuter eller tills den är färdig.
  2. Låt murklorna rinna av, finhacka dem. Fräs löken i lite smör i en stekpanna. Tillsätt murklorna och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt buljongen och grädden. Låt koka ihop till lagom konsistens, ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. cayennepeppar.
  3. Skala ev. sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 4-5 minuter, eller tills den är mjuk men med spänst.
  4. Strö flingsalt över laxen. Servera med murkelsås, sparris, kokt potatis och gärna en dillkvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.