Till midsommar äter vi alltid lax. Först var det inkokt lax med sedan har vi gått över till denna ugnsbakade lax som sköter sig själv i ugnen. Blir lika possitivt överraskad att den är så god varje midsommar.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Kanongott! Vi hade faktiskt den här laxen som huvudrätt på vårt bröllop, mycket uppskattat!
Hade denna fantastiska lax ( och sås) som huvudrätt på Påskafton och det blev väldigt uppskattat! Kan dock tänka mig att misnka smörmängden något till nästa gång, då det kändes som mycket bara rann av och inte gjorde någon större nytta. Tack för ett kanonrecept!!
Härligt ! Provlagade denna rätt för att ev. ha på Midsommarafton. Det blev kanon och en stark 5:a, även såsen var perfekt, så nu vet ni vad som vankas imorgon (Midsommarafton)
Jag gjorde laxen idag på påskafton och den blev verkligen jättegod! Kommer helt klart göra den igen.
Jättegott verkligen! Bjöd makens kinkiga släkt o alla åt som utsvultna vargar. Klippte ned en knippa persilja i kryddblandningen då jag hade en persiljesås till. Blev bra :)
Min ena bror och min syster firar alltid midsommer tillsammans och är som jag uppvuxna med mammas goda inkokta lax, men de har också gått över till min ugnsbakade lax, fast de äter den kall (lagar den dagen innan) med Mammas sås och färkpotatis. Det går lika bra det.