Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med räktzatziki LCHF

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt på en bädd grovsalt i en långpanna eller ugnsfast form. Ugnsbaka laxen i ca 30 minuter.
  3. Stick en provsticka i metall i sidan av laxen på det tjockaste stället. Om provstickan är varm är laxen klar.
  4. Dela gurkan på längden och gröp ur gurkkärnorna med hjälp av en tesked. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Pressa ur överflödigt vatten och lägg den rivna gurkan i en skål.
  5. Blanda i yoghurten, räkorna, vitlöken och smaka sedan av med kryddorna.
  6. Servera laxen och skaldjurstzatzikin med några salladsblad. Om du vill kan du toppa tzatzikin med löjrom och dill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Garrik 16 januari 2011

    Jättegott, men jag tog lättcreme fraiche istället för yoghurt för att få upp fetthalten lite

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.