Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna rätt är busenkel att göra men är garanterat god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och slanta morötterna och koka dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min skär baconet i strimlor och bryn det i en stekpanna tillsammans med grovt hackad lök Lägg alla grönsakerna i en ugnfast form blanda i baconet/löken salta och peppra från kvarnen Lägg laxskivorna på grönsaksbädden salta fisken strö över parmesanosten
  2. baka allt i ugnen i ca 175 grader i ca 20 min (eller tills fisken är genomstekt)
  3. Servera direkt i formen med ev. kokt potatis och citronklyftor
  4. Obs. Grönsaksbädden kan varieras efter tillgång
  5. En enkel variant på detta är att lägga fisken i botten på en eldfast form. Täck fisken med bladspenat Täck allt sammans med ett tjockt lager skivad eller riven parmesanost och grädda i ugnen tills fiken är klar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.