Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad laxfilé med frisk salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud melonsalsa till en lättlagad lax i ugn. Sojaglazen som ger sting och litet sötma åt fisken gör du på nolltid. Ur Allers nr 30/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till sojaglazen i en kastrull. Sjud på svag värme till simmig konsistens. Låt blandningen svalna.
  2. Skala och klyfta tomaterna. Skär bort kärnhuset och skär tomatköttet i tärningar. Skala grapefrukten. Filea ut klyftorna med en vass kniv. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skala och kärna ur melonen. Dela avokadorna och gröp ur köttet. Skär sedan allt i tärningar. Dela chilin och ta bort kärnorna. Skär den i mycket små tärningar.
  3. Vispa ihop dressingen i en stor bunke. Lägg ned den skurna frukten och grönsakerna och blanda varsamt.
  4. Sätt ugnen på 175°. Dela laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan ned i en oljad, eldfast form. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  5. Skala räkorna och blanda ned dem i salsan precis före servering. Fördela lite grönsallad av valfritt slag och melonsalsa på 4 tallrikar. Pensla den färdiga laxen med sojaglazen och lägg den på toppen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.