Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad laxfile med syrlig örtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smakar väldigt gott samt inte så krävande. passar fint till en gäst middag men även till barnen. Även de som inte gillar fisk brukar säga att den är god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200grader
  2. Skär av skinnet på laxen och lägg den i en ugnsform. Häll citronsaft av en del av citronen på laxen. Salta och peppra med citronpeppar.
  3. Blanda crème fraiche, hackad scharlottenlök, senap, örtkrydder (dill, persilja och mycket gräslök) och lite hackad gurka . Späd ut med mjölk om såsen blir tjock. Häll såsen över laxen och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Har du kvar citron pressa på den färdiga laxen på tallriken.
  4. Perfekt till kokt, pressad potatis, ris eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.