Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad Leverpastej

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mormors recept på leverpastej, den är supergod. Serveras på långbordet som tillbehör eller smörgåspålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lever, fläskkött, späck och lök i bitar och mal sedan ner detta till en fin färs.
  2. Smält margarinet i en tjockbottnad gryta, rör ner mjölet hastigt, tillsätt mjölk, salt och peppar.
  3. Detta ska sedan kokas upp till en grötaktigt konsistens och måste röras hela tiden så det inte bränner vid i botten.
  4. Låt svalna.
  5. Vispa ner äggen två åt gången i denna grötaktiga konsistens. Blanda sedan denna grötaktiga konsistens med finmalda färsen. Dela sedan upp den färdiga blandningen i aluminiumformar som rymmer 4 ½ dl, det går åt 12-14 st.
  6. Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov. Leverpastejen ska stekas i ett vattenbad mitt i ugnen på 225* i ca 45 min, kontrollera med en potatissticka om den är färdig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bagarn66 22 mars 2009

    Den godaste leverpastejen jag någonsin har ätit. Tack mamma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.