Mormors recept på leverpastej, den är supergod.
Serveras på långbordet som tillbehör eller smörgåspålägg.
Instruktioner
- Skär lever, fläskkött, späck och lök i bitar och mal sedan ner detta till en fin färs.
- Smält margarinet i en tjockbottnad gryta, rör ner mjölet hastigt, tillsätt mjölk, salt och peppar.
- Detta ska sedan kokas upp till en grötaktigt konsistens och måste röras hela tiden så det inte bränner vid i botten.
- Låt svalna.
- Vispa ner äggen två åt gången i denna grötaktiga konsistens. Blanda sedan denna grötaktiga konsistens med finmalda färsen. Dela sedan upp den färdiga blandningen i aluminiumformar som rymmer 4 ½ dl, det går åt 12-14 st.
- Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov. Leverpastejen ska stekas i ett vattenbad mitt i ugnen på 225* i ca 45 min, kontrollera med en potatissticka om den är färdig.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den godaste leverpastejen jag någonsin har ätit. Tack mamma