Den ugnsbakade löken blir mild och nästan aromatisk och passar utmärkt ihop med de tydliga kryddorna.
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull, rör i buljongpulver. Skala löken och skär av topp och ände (men försiktigt så att den inte delar sig) Lägg i löken och låt koka ca 10 minuter. Låt rinna av och svalna något på hushållspapper. Peta ut ungefär hälften av innanmätet av varje lök med fingrarna.
- Fräs sojafärs och vitlök i olja till genomvarmt. Blanda i glögg, kanel, kryddpeppar och salt. Låt puttra ett par minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda sojafärsen med riven ost. Fyll varje lök med blandningen. Baka i ugn i 35-45 minuter. Täck eventuellt med folie. Toppa med persilja före servering.
Publicerat den
1 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar