Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lök med sojafärs och julkryddor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den ugnsbakade löken blir mild och nästan aromatisk och passar utmärkt ihop med de tydliga kryddorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull, rör i buljongpulver. Skala löken och skär av topp och ände (men försiktigt så att den inte delar sig) Lägg i löken och låt koka ca 10 minuter. Låt rinna av och svalna något på hushållspapper. Peta ut ungefär hälften av innanmätet av varje lök med fingrarna.
  2. Fräs sojafärs och vitlök i olja till genomvarmt. Blanda i glögg, kanel, kryddpeppar och salt. Låt puttra ett par minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Blanda sojafärsen med riven ost. Fyll varje lök med blandningen. Baka i ugn i 35-45 minuter. Täck eventuellt med folie. Toppa med persilja före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.