Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad marinerad lax med limesås och kokt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lätt, gott och lyxigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Marinera laxen i thai sweet chili-såsen minst 10 minuter gärna längre. Skala och koka potatisen. Smörj en ugnsfast form, lägg i den marinerade laxen med skinnsidan ned. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter (den skall bli ljusrosa) medan potatisen kokar. Töm upp gräddfilen och blanda i majonnäsen i en skål. Tillsätt limeskal och saft efter smak, salta och peppra och låt stå en stund. Denna sås går att förbereda tidigare, ju längre den får gotta till sig desto godare. Servera laxen med kokt potatis, limesås och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.