En smakrik fiskrätt med hetta från ingefära och chili.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och kärna ur pumpan. Skär den i 8-10 bitar. Lägg i en ugnssäker form, ringla över 2 msk olivolja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter tills den är mjuk.
- Skala löken och skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.
- Fräs schalottenlöken i en kastrull i olivolja tills den är mjuk och har fått lite färg. Tillsätt vitlök och ingefära och låt fräsa ytterligare en liten stund. Häll på tomaterna och låt puttra.
- Skala apelsinerna med en vass kniv så att även det vita försvinner. Skär apelsinen i små tärningar och lägg i tomatsåsen. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Lägg torskfiléerna i en smord ugnssäker form, krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll över tomatsåsen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomkokt.
- Tina och värm spenaten i en kastrull.
- Mosa pumpaköttet med en gaffel. Skär chilin i tunna skivor. Blanda pumpamoset med crème fraîche, dill och lite chili. Servera fisken med pumpa och bladspenat, dekorera med dill och apelsinklyftor.
Publicerat den
9 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar