Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torskfilé är härlig mat – smal, lättlagad och inga ben att oroa sig för. I den här rätten finner torsken sig väl tillrätta under ett välsmakande och nyttigt täcke av rotfrukter och persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen. Riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra. Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen.
  3. Rosta mjölet i en torr kastrull och vispa ner fiskbuljongen lite i taget. Sjud upp och låt sjuda 5 min. Blanda ner crème fraiche och persilja. Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.
  4. Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna. Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med vitt ris eller vildrisblandning.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • EliasMorfar 15 oktober 2008

    Jättegott !

  • aian09 4 mars 2010

    Underbart gott! Det har blivit en stor favorit hemma hos oss. Jag rev ner lite morot för att få lite mer färg.

  • frucaos 21 januari 2011

    Har ingen aning om vad kålrabbi är, men tog morötter istället, och blev inte riktigt klok på receptet heller måste jag erkänna - men resultatet blev mottaget med STOR entusiasm av två av tre barn. Kan inte minnas när dottern (4år) åt tre portioner sist! Vi vuxna tyckte att den var lite för snäll i smaken, men det kan ju vara för att kålrabbin uteblev. Från barnen en 5a, från oss vuxna en 4a. Kommer definitivt lagas igen, och då hoppas jag att min matvägrande treåring kommer smaka också!

  • littlejohn 13 mars 2011

    Alldeles underbart gott! Kommer att göras många gånger, så tack för ett bra recept. En klar 5:a blir det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.