Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fisk med blomkålsmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lättlagat och såå gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Skala och koka potatisen, ta rejält med vatten i kastrullen och när det återstår 8 - 10 min så stoppa ner blomkålen delad och ansad i små buketter.
  3. Koka tills potatis och blomkål är mjuk.
  4. Häll av vattnet och tillsätt mjölken lite i taget, smält smör, salt och peppar. Kör till ett mos med elvisp. Tillsätt hackad dill. Skala och finhacka löken. Ansa spenaten och fräs den blank, tryck ut all vätska. Lägg lök och spenat i en smord ugnsform. Lägg fisken ovanpå tillsammans med dillkvistar, tomater och smör. Salta och häll över vinet.
  5. Lägg ett smörgåspapper över och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  6. Häll grädde, vin och dill i en kastrull. Låt koka samman ca 5 min.
  7. Red med maizena till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera fisken med moset, grönsakerna och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.