Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med ugnsbakade rödbetor samt oliv- och rosmarinsky

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkött har en alldeles egen smak med hjälp av goda örter, ctron, vitlök och kryddor ger karaktär åt rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gör små snitt i lamsteken med en kniv. Dela vitlöksklyftorna, tryck in dem i köttet. Salta , peppra och bryn köttet i olivoljan.
  2. Klyfta rödbetorna. Blanda med olivolja och salt.
  3. Sätt in rödbetorna och kött mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 58 grader ca 50 min. Ta ut köttet och låt det vila ca 15 min före servering.
  4. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och rosta rödbetorna ytterligare tills de känns mjuka.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med rosmarin i olivoljan. Häll på rödvin och låt koka i 5 min. Tillsätt vatten och kalvfond, låt reducera tills ca 2 dl återstår. Lägg i tapenade och klicka i smöret under omrörning strax före servering.
  6. Skiva lammsteken. Lägg upp rödbetorna. Ringla över skyn. Garnera med smulad fetaost, pinjenötter, citronskal och rucola. Rostad potatis är gott till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Fijaffa 20 september 2009

    Riktigt gott tyckte både barn och vuxna. Lammet, rödbetorna (det är ju så gott med rödbetor) och såsen... allt var jättegott! Klyftpotatis passade bra till :-)

  • bragmor 2 mars 2010

    Hej! Hittade det här receptet av en händelse... Det finns under rubrik LAMSTEK, Du har alltså tappat ett M när Du la in receptet. Jag tappade också ett M när jag skulle leta efter recept på LAMMSTEK. Snälla, ändra! Vore synd om inte alla som söker lammsteksrecept hittar detta. Verkar ju jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.