Marinerad kyckling som serveras med apelsinsalsa och ugnsbakade rotfrukter
Instruktioner
- Ugn 225°
- Lägg filéerna i en skål. Rör ihop marinaden, häll över filéerna och låt blandningen stå 30-40 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och låt stå och dra till serveringen.
- Borsta potatisen och skär i klyftor. Skala rödlöken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i rejäla bitar. Auberginen skärs i tjocka skivor som sedan halveras.
Lägg alla grönsakerna i en ugnssäker form och droppa över olja och strö över salt.
Baka i ugnen ca 30 minuter. Rör om någon gång.
- Låt kycklingfiléerna rinna av. Bryn dem i en stekpanna till fin färg och efterstek i ugnen, till en innertemperatur på 72°, ca 10 minuter.
Droppa marinad över kycklingen under stektiden i ugnen.
- Till skyn vispas pannan ur med vatten och låt buljongtärningen smälta ned.
Späd med sherry eller vin och låt småkoka några minuter. Smaka av.
- Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter.
- Lycka till!
Publicerat den
10 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar