Populära på mexikanska restauranger. Det här är en underbar ugnsbakad version som är lätt att laga hemma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn köttfärsen ca 5-7 minuter, smula den under tiden. Lägg i lök och paprika och fräs cirka 4-6 minuter under omrörning, tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt salsa och chiliflingor och blanda väl.
- Bred 3 msk mexikansk bönpasta på en tortilla. Skeda upp knappt 1 dl av nötfärsen mitt på tortillan. Strö över 2 msk riven ost. Vik in kanterna på tortillan och rulla ihop.
- Lägg tortillan med skarven nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Upprepa på samma sätt med resten av tortillasen.
- Pensla tortillasen med resten av oljan. Ugnsbaka 20-25 minuter tills de är ljust gyllene. Servera med en sallad.
Publicerat den
13 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar