Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade fikon med salami och balsamicodressing

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Salt och sött i skön harmoni. Färska fikon får en söt och god smak när de bakas i ugnen. Tillsammans med salami, färsk timjan och balsamvinäger blir det här en plockrätt med italiensk smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett kryss i varje fikon. Gör en ros av en salamiskiva och stick ner i krysset tillsammans med ett par timjankvistar.
  3. Ställ fikonet på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen 8-10 minuter.
  4. Blanda créma di balsamico, olivolja, salt och peppar och droppa över fikonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.