Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt

(1 kommentar)  
Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En enkel och god allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

Instruktioner

//Gnid in kycklinglåren med citronhalvan, salta och peppra Skrubba potatisen ren och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i formen med snittytan upp. Pensla med olja, salta och strö lite kummin över. Ta bort foten på svampen och skär dem i groiva skivor. Lägg i forme och pensla med lite olja. Salta och pressa över lite citron. Lägg kycklingklubborna ovanpå det hela och krydda dem lite med citronpeppar. Baka i ugnen i 200 grader ca 1½, eller tills kyckling och pottis känns klara. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden. Lägg folie över efter 1 timma för att det inte ska bli bränt. Blanda yoghurt med salt, kajennpeppar, ingefära och persilja. Smaka av om det behövs mer kaienn- och ingefära. Smaka ev. av med lite socker för att mildra hettan. Längsklyv gurkan och skrapa bort kärnorna med en sked. Grovriv gurkkötytet direkt i yoghurten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 10 juli 2013

    Lagade denna rätt i går. Mycket god och lättlagad. Instället för potatis tog jag blandade rotfrukter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.