Instruktioner
//Gnid in kycklinglåren med citronhalvan, salta och peppra
Skrubba potatisen ren och skär den i klyftor.
Lägg potatisklyftorna i formen med snittytan upp.
Pensla med olja, salta och strö lite kummin över.
Ta bort foten på svampen och skär dem i groiva skivor.
Lägg i forme och pensla med lite olja.
Salta och pressa över lite citron.
Lägg kycklingklubborna ovanpå det hela och krydda dem lite med citronpeppar.
Baka i ugnen i 200 grader ca 1½, eller tills kyckling och pottis känns klara.
Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
Lägg folie över efter 1 timma för att det inte ska bli bränt.
Blanda yoghurt med salt, kajennpeppar, ingefära och persilja.
Smaka av om det behövs mer kaienn- och ingefära.
Smaka ev. av med lite socker för att mildra hettan.
Längsklyv gurkan och skrapa bort kärnorna med en sked.
Grovriv gurkkötytet direkt i yoghurten.
Lagade denna rätt i går. Mycket god och lättlagad. Instället för potatis tog jag blandade rotfrukter.