Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade plommon med mascarpone

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad efterrätt kan förberedas och vänta i kylen. När det är dags att äta efterrätten åker plommonen in i ugnen en stund. Varm frukt smakar mera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera plommonen och ta bort kärnan. Skär i lagom stora klyftor. Beräkna ett plommon per person. Lägg i en ugnsfast form.
  2. Värm ugnen till 250 grader. Ca 5 min bakningstid. Varierar beroende på storlek och mognadsgrad. Plommonen ska vara mjuka, men inte mosiga.
  3. Smaksätt mascarpone med vaniljsocker och jag tycker det blir gott även med lite kardemumma. Toppa plommonen med mascarponen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.