Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade räkor m saffransmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Passar perfekt på buffé bordet eller som tapas, plockmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala räkorna men lämna kvar stjärtfenan. Skölj och torka räkorna. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda olivoljan väl med vitlöken, 1 msk pressad citron och salt. Tillsätt räkorna och blanda alltsammans noga ( men försiktigt). Lägg blandningen i en ungsfastsorm (gjutjärn eller rostfritt stål passar bäst) och baka i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Rör under tiden äggulorna kraftigt med malen saffran, salt och 1 msk citronsaft. Droppa ner lite av solrosoljan samtidigt som du rör kraftigt. Tillsätt sen resten av oljan lite i taget i en fin stråle under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera räkorna med saffransmajonnäsen och rostat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.