- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Passar perfekt på buffé bordet eller som tapas, plockmat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala räkorna men lämna kvar stjärtfenan. Skölj och torka räkorna. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda olivoljan väl med vitlöken, 1 msk pressad citron och salt. Tillsätt räkorna och blanda alltsammans noga ( men försiktigt). Lägg blandningen i en ungsfastsorm (gjutjärn eller rostfritt stål passar bäst) och baka i ugnen i ca 20 minuter.
- Rör under tiden äggulorna kraftigt med malen saffran, salt och 1 msk citronsaft. Droppa ner lite av solrosoljan samtidigt som du rör kraftigt. Tillsätt sen resten av oljan lite i taget i en fin stråle under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera räkorna med saffransmajonnäsen och rostat bröd.
Publicerat den
27 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar