Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsfalu de lux - Allt i ett

 
Ugnsfalu de lux - Allt i ett Ugnsfalu de lux - Allt i ett
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lite lyxigare variant av ugnsfalu där allt görs i 1 form. Fixat och klart på ca 1 timme. Potatisen blir ljuvligt krämig och smakfull av alla övriga ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader, och smörj en ugnsform ca 30x20 cm. Skala och tärna potatisen i ca 1-2 cm bitar, finhacka gul lök. Blanda potatis och gul lök i formen, salta och peppra på. Skär bacon i ca 2 cm strimlor och sprid över formen. Sätt formen 1 fals under mitten av ugnen i ca 20 minuter, gör under tiden resten. Dra skinnet av korven och skär djupa snitt runt om. Skär osten i ca 4-5 mm skivor som delas i lagom bitar för korven. Sätt 1 ostbit i varje snitt på korven. Blanda ihop grädde, tomatpuré och pressad vitlök. Ta ut formen och lägg på korven, häll gräddblandningen över, pudra över ströbrödet. Sätt tillbaka i ugnen ca 30-35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.