- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God vardagsmiddag, som är lätt att göra!
Instruktioner
- Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong.
- Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan.
- Lägg därefter i köttskivorna och låt dessa stekas färdigt, lägg gärna över ett lock över stekpannan om du har ett sånt, det håller köttet saftigare.
- Medan köttet steker i pannan, och potatisen och morötterna förkoka ca 10 min, skär upp champinjonerna i skivor, skär paprikan i stänger och gör "båtar" av rödlöken.
- Blanda även ihop såsen, med grädde, soja, sweet chilisås, dijonsenap, tomatpuré och salt och peppar. När köttet är färdigt, börja med att lägga champinjoner, paprika och lök i en ugnsform, lägg sedan på köttet och häll över såsen. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
- När potatisen och morötterna förkokat färdigt, stek dessa i vitlökssmöret som blivit i stekpannan, och när allt är klart - njut!
Publicerat den
14 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar