Jättegod vardagsmat, eller varför inte äta det som fredagsmys med ett glas öl till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm upp oljan till köttfärssåsen i en stor stekgryta. Bryn, nötfärs, lök, vitlök och morötter tillsammans till gyllenbrunfärg. Tillsätt tomatpurè, krossad tomat , vatten, salt och socker. Koka under lock på svag värme i 25 minuter.
- Bechamelsås:
Smält smöret till bechamelsåsen på låg värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Häll på mjölken, Använd visp och vispa runt ordentligt. Koka såsen någon minut på svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Blanda ner halva mängden ost.
- Koka pastan enligt bruksanvisningen på paketet, låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
- Smörj en ugnsfast form, lägg hälften av pastan och fördela hälften av köttfärsen - och bechamelsåsen över. Strö över hälften av osten som är kvar. Täck med resten av pastan, köttfärssås och avsluta med bechamelsås. Strö på den sista osten.
- Gratinera i ugnen i ca 20 minuter till en fin färg.
- Servera gärna lite rivna morötter och en grönsallad till.
Smaklig spis!
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Ville bara tacka för receptet! Lagade den idag och det var jättegott =)
Riktigt god gratäng, har inte provat den på barnen än men är ganska säker på att den kommer att falla de i smaken.