Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerad falukorv med pepparrotsvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

½ falukorvsring med potatisklyftor och även klyftade tomater, äpplen och rödlök vid sidan av i en ugnssäker form. En riktigt god middagsrätt. En variant till den vanliga gratinerade falukorven.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta potatisen. Lägg den i en stor ugnssäker form. Klicka på matfett. Salta. Ugnsstek i 225°C, 40 min.
  2. Skär skåror i falukorven. Klyfta tomater, äpple och rödläk. Ta ut formen efter 20 minuter. Lägg i falukorv, tomater, äpplen och rödlök. Strö osten över korven. Sätt in formen den återstående tiden.
  3. Blanda olivolja, senap och pepparrot i en skål. Tillsätt vattnet och smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll vinägretten över korven och grönsakerna. Garnera ev med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.