Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerad pasta med köttfärs och bechamelsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod vardagsmat, eller varför inte äta det som fredagsmys med ett glas öl till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm upp oljan till köttfärssåsen i en stor stekgryta. Bryn, nötfärs, lök, vitlök och morötter tillsammans till gyllenbrunfärg. Tillsätt tomatpurè, krossad tomat , vatten, salt och socker. Koka under lock på svag värme i 25 minuter.
  3. Bechamelsås: Smält smöret till bechamelsåsen på låg värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Häll på mjölken, Använd visp och vispa runt ordentligt. Koka såsen någon minut på svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Blanda ner halva mängden ost.
  4. Koka pastan enligt bruksanvisningen på paketet, låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
  5. Smörj en ugnsfast form, lägg hälften av pastan och fördela hälften av köttfärsen - och bechamelsåsen över. Strö över hälften av osten som är kvar. Täck med resten av pastan, köttfärssås och avsluta med bechamelsås. Strö på den sista osten.
  6. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter till en fin färg.
  7. Servera gärna lite rivna morötter och en grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Aeternally 2 augusti 2009

    Hej! Ville bara tacka för receptet! Lagade den idag och det var jättegott =)

  • huldamarie 13 augusti 2009

    Riktigt god gratäng, har inte provat den på barnen än men är ganska säker på att den kommer att falla de i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.