- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
För att variera köttfärsbiffarna lindar du in dem i baconskivor, steker dem lätt och ugnsgratinerar dem med riven ost.
Instruktioner
- Låt kaprisen rinna av. Arbeta färsen med salt och peppar.
Rör ner ägg och potatismjöl.
- Hacka kaprisen fint.
- Blanda ner kapris och purjo i färsen, späd efterhand med mjölken tills färsen
är smidig och lättarbetad.
- Forma åtta avlånga biffar och vira en baconskiva runt varje.
Bryn matfettet i en ugnssäker stekpanna.
Stek biffarna på båda sidor så att de får en vackert brun färg.
- Skär tomaterna i klyftor. Strö över osten och lägg ner tomatklyftorna mellan biffarna.
- Gratinera biffarna i 225 grader i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och tagit färg.
- Servera med stekt potatis och en grönsallad.
Publicerat den
1 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Biffarna blev jättegoda,jag hade inte mjölk hemma ,men tog gräddfil i stället,jättegott...
Ett gammalt mästerkockenrecept från 70-talet som jag gjort många gånger. Detta är riktigt riktigt gott. Glad att jag hittade det här och kan spara det i kokboken.