Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerade färsbiffar med bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

För att variera köttfärsbiffarna lindar du in dem i baconskivor, steker dem lätt och ugnsgratinerar dem med riven ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kaprisen rinna av. Arbeta färsen med salt och peppar. Rör ner ägg och potatismjöl.
  2. Hacka kaprisen fint.
  3. Blanda ner kapris och purjo i färsen, späd efterhand med mjölken tills färsen är smidig och lättarbetad.
  4. Forma åtta avlånga biffar och vira en baconskiva runt varje. Bryn matfettet i en ugnssäker stekpanna. Stek biffarna på båda sidor så att de får en vackert brun färg.
  5. Skär tomaterna i klyftor. Strö över osten och lägg ner tomatklyftorna mellan biffarna.
  6. Gratinera biffarna i 225 grader i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och tagit färg.
  7. Servera med stekt potatis och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Vieno 16 juli 2009

    Biffarna blev jättegoda,jag hade inte mjölk hemma ,men tog gräddfil i stället,jättegott...

  • biggan1 9 april 2016

    Ett gammalt mästerkockenrecept från 70-talet som jag gjort många gånger. Detta är riktigt riktigt gott. Glad att jag hittade det här och kan spara det i kokboken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.