Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnskokt fisksoppa med het macka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Perfekt som mysig sensommarmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken. Lägg tillräckligt med bakplåtpapper för att kunna "packa in" fisken på en djup tallrik och lägg sedan en bit fisk i mitten på tallriken. Salta och peppra gärna lite.
  2. Det går också bra att skära upp fisken i mindre delar och blanda ihop med kompotten vi kommer till nu:
  3. Hacka tomater, lök och paprika grovt (eller efter eget behag) och lägg i en skål. Dela oliver och släng i. Strö i basilikan. Häll över olivolja och pressa vitlöksklyftan. I med kryddor och blanda väl (låt gärna stå och dra lite med övertäckning). Lägg sedan kompotten ovanpå fiskbiten.
  4. Blanda fonden med vatten och rör ihop. Häll över 2/3 på fisken och kompotten. Låt allt vin följa i dess fotspår. Lägg över fiskbit nummer två ovanpå kompotten och häll över det sista av fonden. Lägg på kvisten med persilja och "packa in" fisken i bakplåtpappret.
  5. Lägg paketet på en ugnstålig form i ugnen på 175-200 grader i ungefär 30 minuter. Det går också att grilla det, skulle jag tro. Men använd då folie istället för bakplåtpapper.
  6. Medan du väntar på fisken kan mackan påbörjas. Skär upp ett par skivor baguette på snedden och rosta lite lätt på en grillpanna insmord med olivolja. Bred på cantadou.
  7. Skala räkorna och blanda ihop med olivolja och hackad chilifrukt. Värm upp och ge räkorna lite färg i stekpannan, men se upp så dom inte blir sega.
  8. Skiva champinjonerna och stek upp i matfett av eget val tillsammans med den hackade vitlöken. Gärna i samma panna räkorna stektes i då svampen suger upp lite smaker från chilin och olivoljan.
  9. Blanda olivolja med ruccola och fräs upp lätt på svag värme så att den mjuknar lite.
  10. Lägg på champinjonerna och vitlöken på baguetteskivan och sedan räkorna med chilin. Toppa med ett ruccolablad eller två.
  11. Du kan också skippa mackan och servera den hela fisken med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.