Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnskokt hälleflundra med god sås

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Nu är hälleflundra tyvärr dyrare än oxfilé så detta är inget man äter varje vecka. Det är just därför jag lägger in receptet, så nästa gång jag äter det, om några år, så kommer jag ihåg receptet. Mycket gott var det också, såsen var härligt krämig och smakrik. Förvånansvärt enkelt och väldigt gott. På bilden är filéen inte 200 g, jag åt innan jag tog bilden så detta blev tyvärr en bild på resterna! Men detta är trots en middag jag sent ska glömma, kantarelltoast till förrätt, perfekt tillagad hälleflundra till huvudrätt och plommonsmulpaj till efterrätt. Inte fy skam, och perfekt efter säsongen också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg hälleflundrafiléerna i en ugnssäker form. Pudra över vitpeppar och ställ in mitt i ugnen. Ta ut när den är vit och fin, efter ca 30-35 minuter.
  3. Tvätta och lägg potatisarna i en kastrull, i med rejält med dill. Koka upp och låt småkoka under lock.
  4. Hetta upp en liten kastrull och lägg i räkorna, få lite yta på dem och slå sedan på crème fraichen. Rör ner pepparroten.
  5. Servera fisken varm, tillsammans med nykokt färskpotatis, pepparrotsdoftande sås, citron och gärna extra pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.