- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Såsen är underbart god och len.
Instruktioner
- Rensa fisken och skär den i benfria filéer. Lägg dem med skinnsidan upp i en långpanna. Koka upp fiskbuljongen med dillstjälkar och häll den i pannan. Täck med folie, sjud fisken i 200 grader mitt i ugnen, ca 30 min. Lyft bort skinnet. Sila av buljongen till 3 dl i en kastrull. Häll i grädde och låt koka upp. Blanda samman smör och vetemjöl till en pasta. Lägg ner den i såsen och rör om. Låt koka 3-5 min. Smaka av med citron och klicka ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
- Tips!
Såsen kan tillredas på hälften buljong och hälften vitt vin för en smakrik fisksås. Uteslut då citronsaften.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar