Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnskokt laxfilé med himmelsk citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Såsen är underbart god och len.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa fisken och skär den i benfria filéer. Lägg dem med skinnsidan upp i en långpanna. Koka upp fiskbuljongen med dillstjälkar och häll den i pannan. Täck med folie, sjud fisken i 200 grader mitt i ugnen, ca 30 min. Lyft bort skinnet. Sila av buljongen till 3 dl i en kastrull. Häll i grädde och låt koka upp. Blanda samman smör och vetemjöl till en pasta. Lägg ner den i såsen och rör om. Låt koka 3-5 min. Smaka av med citron och klicka ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tips! Såsen kan tillredas på hälften buljong och hälften vitt vin för en smakrik fisksås. Uteslut då citronsaften.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.