Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsomelett med svamp

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ugnsomelett är gott...passar bra på julbordet. Ja såklart även annars också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Dubbelsats är lagom att grädda i en långpanna 30x40 cm.
  3. Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning. Koka upp resten av mjölken. Lyft kastrullen från värmen. Rör ner redningen. Koka upp igen och låt svalna av. (Om vetemjölet inte kokas med mjölken sjunker det till botten i omeletten.) Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt saltet. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat, ca 25 min.
  4. Svampstuvning: Fräs svampen i i smör tills all vätska kokat in. Tillsätt resten smöret 1½ msk och fräs svampen tills det "knäpper" i den och smöret klarnat, 5-10 minuter. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd med grädde. Koka på svag värme, minst 10 minuter, gärna 15 minuter. Rör om hela tiden. Späd med mer vätska om så behövs. Smaka av med salt eller och och vit eller svartpeppar. Häll stuvningen på omeletten. Servera bl.a. på julbordet...

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bwmat 23 december 2011

    Och svampstuvningen?

  • treets 29 juni 2012

    Det står inget om svampspadet i receptet och hur mycket mjölk är "+mjölk"?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.