Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsomelett med kräftstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här omeletten gör jag varje jul och den blir alltid uppskattad. Givetvis kan du göra den när som helst på året. Kräftstjärtar är alltid gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Låt svälla ett par min.
  3. Koka upp resten av mjölken. Rör ner redningen. Sjud 3-4 min. Ta från värmen.
  4. Vispa ner ägg och salt. Häll detta i en smord, högkantad ugnsform som rymmer ca 1 l. Ugnsbaka omeletten i 20-30 min. Gör ett stickprov för att se om smeten är fast, omeletten ska vara helt genomgräddad.
  5. Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull. Vispa ner spad och grädde. Småkoka i 3-4 min.
  6. Tillsätt kräftstjärtarna/räkorna. Låt dem bli varma - utan att koka. Rör sist ner dillen.
  7. Gör en skåra i mitten av omeletten. Häll i stuvningen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.