Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsomelett med bacon, svamp och vitlök

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod och mycket praktisk att laga. Medan omeletten bakas färdig i ugnen, får bacon och svamp fräsa med lite vitlök i pannan. Mumsigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp 5 dl mjölk och låt svalna lite. Rör ut mjölet i resten av mjölken. Vispa ner detta i mjölken tillsammans med ägg salt och peppar.
  3. Häll omelettsmeten i en smord ugnsfast form på ca 25x 17 cm. Riv och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Topping: Strimla baconet och skär svampen i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna. Pressa i vitlök och rör ner bacon och svampen. Låt fräsa tills den fått fin färg. Salta och peppra.
  5. När omeletten är färdig ta ut den från ugnen. Strö baconblandningen ovanpå omeletten och garnera med några ruccolablad.
  6. Bjud skivade tomater, gurka och lite ruccolasallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Åhh så gott, 5p så klart.

  • lotteschioler 22 augusti 2009

    Bytte mjölet mot keso och mjölken mot grädde! Jättegott!

  • solbackafar 20 november 2009

    Kanon Receptet var för 4 personer, vi var två och det blev inget över till kattorna.

  • aisham 11 juli 2011

    Kanongott!

  • quickhook 1 september 2013

    smaskens..bytte också ut mjölet mot keso och stänkte över lite tabasco på slutet..suverän omelett...tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.