- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Den här omeletten gör jag varje jul och den blir alltid uppskattad. Givetvis kan du göra den när som helst på året. Kräftstjärtar är alltid gott
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Rör ut mjölet i lite av mjölken. Låt svälla ett par min.
- Koka upp resten av mjölken. Rör ner redningen. Sjud 3-4 min. Ta från värmen.
- Vispa ner ägg och salt. Häll detta i en smord, högkantad ugnsform som rymmer ca 1 l. Ugnsbaka omeletten i 20-30 min. Gör ett stickprov för att se om smeten är fast, omeletten ska vara helt genomgräddad.
- Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull. Vispa ner spad och grädde. Småkoka i 3-4 min.
- Tillsätt kräftstjärtarna/räkorna. Låt dem bli varma - utan att koka. Rör sist ner dillen.
- Gör en skåra i mitten av omeletten. Häll i stuvningen. Servera genast.
Publicerat den
7 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar