Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emmas Ugnspannkaka med potatis och bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En matig pannkaka som tillagas i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
  2. Fortsätt med att skala och riva potatisen. Krama ur för att få bort så mycket stärkelse som möjligt.
  3. Vispa ihop äggen med hälften av mjölken. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt sedan resten av mjölken, potatisen och salt. Skära baconet i små bitar och vispa ner i blandningen.
  4. Smörj en ugnsäker form och häll ner blandningen. Låt stå i ugnen ca.35 min tills ytan fått en vacker färg. Prova med en sticka så inte pannkakan känns för "vattning".
  5. Servera med morötter och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bappi 25 september 2013

    Supergod pannkaka och värd mer än fem plus. Går inte att misslyckas med och smaken är bara så god. Toppenrecept/kram

  • emmalona 25 september 2013

    Tack så mycket Bappi :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.