Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka enl LCHF

(20 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnspannkaka enlig LCHF metoden. Underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

Skär baconent i bitar och fräs i smör tills det blir krispigt. Vispa ägg med grädde och vänd ner keson. Riv osten och blanda i. Blanda bacon med äggsanningen och häll i en form. Grädda i 250 º ugn i ca 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • Dandanell 27 januari 2009

    Jag som älskar fläskpannkaka blev mycket lycklig när jag hittade detta receptet. Smakade fantastiskt

  • Dreamalittle 6 februari 2009

    Hej! Tack för detta recept, jättegott, men eftersom min dotter inte kan äta socker och vi också underviker produkter innehållande E-ämnen, fungerar inte det med bacon - faktiskt inte några färdiglagade köttprodukter går att köpa. Jag använde skogschampinjoner istället och det blev jättegott. Så hade vi tinade blåbär/hallon med laktosfri grädde till - MUMS och väldigt mättande! Marie

  • fridamed2 6 mars 2009

    Helt klart den godaste ugns pannkakan jag ätit! Mina barn åt som aldrig förr!!!

  • kanibalkocken 23 mars 2009

    Tackar för den helt utsökta fläskpannkakan, lätt å göra va den oxå, helt klart en massa++++

  • LadyBump 19 april 2009

    Har precis ätit denna rätt till lunch och den var mycket god och mättande. Dock påminnner den mer om omelett än pannkaka, men vad gör det bara det är gott. Jag gjorde halv sats och min blev klar på 15 min i 225 grader.

  • labbe52 24 april 2009

    detta recept är helt underbart det finns i LCHF - boken av AIRAM den är helt underbar att läsa o laga efter....

  • maneten 18 maj 2009

    Hej! Helt godkänt!! Använde bara 2 pkt baccon och tyckte att det räckte.

  • mariaengstrand 1 juni 2009

    Tänkte bara höra hur stor form man ska ha? :)

  • Lilljeppe 10 september 2009

    Full pott. Tyvärr var 40 min för lång tid för min ugn. Jag var upptagen och litade stint på larmklockan. Fick lite för mycket färg, men smaken var det inget fel på alls

  • calm 7 januari 2010

    Jättegott! Jag tog dubbelt så mycket keso för jag tyckte att smeten fyllde ut braspannan dåligt och det blev perfekt. Barnen älskade denna ugnspannkaka!

  • Maithai 8 maj 2010

    God vardagsmat! Jag också dubbelt så mkt keso. Glömde osten denna gången, men det smakade bra iaf.

  • lollo58 13 juni 2010

    Tack för ett mycket bra recept, min blev lite mörk , sänker nog ugnstiden lite nästa gång, supergod med en råkostsallad till.

  • Jansingen 29 augusti 2010

    Första ggn gjorde jag en liten på 3 ägg och den blev perfekt. Idag lagade jag den igen, men på hel sats. Tyvärr fastnade den i formen trots smör och baconfett så nästa gång använder jag nog bakplåtspapper. God är den iallafall.

  • constant_king 7 november 2010

    Hur mycket bacon är det i ett paket för det här receptet? jag tog bara två paket a 450g och det kändes som jag åt bacon med pannkaka istället för pannkaka med bacon.

  • Starborg 21 januari 2011

    Ett paket bacon brukar innehålla 125-140 gram så det hade nog gott och väl räckt med ett av dina paket. Kan tänka mig att det var mycket bacon om du hade 900 gram istället!

  • Shoutoutloud 11 februari 2011

    åt detta hos svärmor,hon hade dock gjort den på 12 ägg för att fylla ut pannan,altså 1,5sats.-det var supergottgott!*5plus*

  • lena4 21 juni 2011

    Jättegott. Blir att göra den fler gånger. Betyg fem.

  • Carriie 2 november 2011

    Detta va suveränt gott! Man blev ju faktiskt mätt o stod sig längre på denna gentemot vanlig ugnspannaka som är så luftig. Det blir absolut fler gånger!

  • pengsan 16 januari 2012

    Mycket god!

  • a-lie 24 oktober 2012

    Jättegott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.