Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina pannkakor (eller tjock ugnspannkaka)

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ungarna älskar dem! Och mitt samvete mår bra, för de är nyttiga...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn och båda mjölsorterna i en stor bunke. Vispa i 5 dl mjölk.
  2. Vispa ner äggen 1 och 1 samt salt.
  3. Vispa i resten av mjölken. Låt smeten svälla i 20 min.
  4. Stek i smör på mellanstark värme. Häll ev. i lite smält smör i smeten så slipper man smöra plåten varje gång.
  5. Servera med lättsockrad sylt och morotsstavar.
  6. Ps. fungerar utmärkt som ugnspannkaka, 200º 35 min. (min djupa plåt är 35x42 cm) Då kan man även strö på lite lättkokt broccoli.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Isbjoorn 17 augusti 2008

    mh, vi testade detta recept hemma för några dagar sedan Måse erkänna att de var verkligen otroligt gott. Vi gjorde det som tjock-pannkakor och åt med sylt och grädde. SUPER GOTT!!

  • V1k1ng 21 oktober 2008

    Toppen! Ett recept som inte bara dövar en förälders dåliga samvete, utan också får barnen att äta som aldrig förr! Nyttiga pankakor blir det helt klart framöver! Vi gjorde tunna "plättar" och åt med sylt. Barnen tyckte dessa var godare än vanliga pannkakor.

  • thewhy 25 juni 2009

    Hur många (stekta) plättar får du ut av denna sats? Det står 5 personer, men är det 1 plätta per person då, eller?

  • Emelie194 13 oktober 2010

    Underbart gott! Tack för receptet. :)

  • AMEK 4 september 2011

    Kändes mer matig än den tradionella. Jag hade bacon i som jag brukar. Jag ökade dessutom receptet då vi var många och den gick hem hos alla.

  • siggepigge 17 januari 2012

    Det var riktigt gott men jag hade dessutom i lite bacon och purjolök mmmm så gott, tack för receptet gillar att det var fiberhavregryn i!

  • Rajdon 7 mars 2013

    Jag la bara smeten i ett smort våffeljärn. Sen så vart det crepes i alla möjliga smak sorter med smält ost i och grönsaker som bas. Verkligen ett matigt och gott allround recept, tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.