- Serverar: 5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ungarna älskar dem! Och mitt samvete mår bra, för de är nyttiga...
Instruktioner
- Blanda havregryn och båda mjölsorterna i en stor bunke. Vispa i 5 dl mjölk.
- Vispa ner äggen 1 och 1 samt salt.
- Vispa i resten av mjölken. Låt smeten svälla i 20 min.
- Stek i smör på mellanstark värme.
Häll ev. i lite smält smör i smeten så slipper man smöra plåten varje gång.
- Servera med lättsockrad sylt och morotsstavar.
- Ps. fungerar utmärkt som ugnspannkaka, 200º 35 min.
(min djupa plåt är 35x42 cm) Då kan man även strö på lite lättkokt broccoli.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mh, vi testade detta recept hemma för några dagar sedan Måse erkänna att de var verkligen otroligt gott. Vi gjorde det som tjock-pannkakor och åt med sylt och grädde. SUPER GOTT!!
Toppen! Ett recept som inte bara dövar en förälders dåliga samvete, utan också får barnen att äta som aldrig förr! Nyttiga pankakor blir det helt klart framöver! Vi gjorde tunna "plättar" och åt med sylt. Barnen tyckte dessa var godare än vanliga pannkakor.
Hur många (stekta) plättar får du ut av denna sats? Det står 5 personer, men är det 1 plätta per person då, eller?
Underbart gott! Tack för receptet. :)
Kändes mer matig än den tradionella. Jag hade bacon i som jag brukar. Jag ökade dessutom receptet då vi var många och den gick hem hos alla.
Det var riktigt gott men jag hade dessutom i lite bacon och purjolök mmmm så gott, tack för receptet gillar att det var fiberhavregryn i!
Jag la bara smeten i ett smort våffeljärn. Sen så vart det crepes i alla möjliga smak sorter med smält ost i och grönsaker som bas. Verkligen ett matigt och gott allround recept, tack!