Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med bacon och äpplen

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

God variant på den vanliga ugnspannkakan. Brukar servera den med lingonsylt och keso

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ut äpplena och skär i klyftor. Strö ut i en långpanna tillsammans med baconet. Kör in i ugnen i ca 15-20 min tills baconet blivit lite brynt. Rör gärna om någon gång under tiden så det inte fastnar i plåten. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken, vispa och knäck i äggen. Slå smeten i plåten och krydda ev med din favoritkrydda. Grädda i 225 grader i ca 25 min

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lekmannen 29 mars 2008

    Trevligt recept, blev riktigt gott med äpplen i. Tänker nog testa med rökt skinka istället för bacon nästa gång.

  • ThomasP 19 mars 2009

    Mycket bra med äpplen i pannkakan jag tog inte så många för de var ganska stora men ett riktigt bra recept// Thomas

  • Jullan009 27 maj 2009

    Hej! Det var verkligen gott att blanda med äpplen det blev mer matigt, tog bara ett pkt bacon men ska väl prov med två också.

  • aniabania 3 september 2011

    Bästa receptet på ugnspannkaka!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.