Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med bacon, oliver, lök och ost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En uppiggad variant av ugnspannkaka som faktiskt är ganska god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg, någon dl av mjölken, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa sedan i resten av mjölken.
  3. Smörj en långpanna med smör. Häll sedan ner smeten i pannan. Se till att grahamsmjölet är ordentligt "omvispat" innan du häller så det inte sjunker till botten.
  4. Klipp ner baconet i små bitar direkt i långpannan. Strimla soltorkade tomaten och och hacka löken. Sprid dem sedan jämnt tillsammans med oliverna över långpannan.
  5. Skiva färsk tomat och fördela i långpannan. Täck sedan hela långpannan med skivad ost och krydda efter smak med cayennepeppar över osten. Ställ in i ugnen.
  6. Efter 20-30 minuter tar du ut den välsmakande ugnspannkakan och serverar som den är eller tillsammans med råkost eller till och med vaniljglass som faktiskt är ganska gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.