Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med fläsk eller bacon

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegod rätt med antingen rimmat sidfläsk eller bacon. Rödlök och äpple förhöjer smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och salt. Tillsätt mjölken och vispa till smeten blir slät. Vispa i äggen.
  2. Skär bort svålen på fläsket och skär det i små tärningar eller strimla baconet. Stek tills det fått lite färg.
  3. Skala och skär löken i strimlor och skala och skiva äpplena. Stek dem några minuter tillsammans med farinsockret.
  4. Häll smeten i en smord form och strö fläsket alt. baconet över. Fördela äppel- och rödlöksblandningen ovanpå och grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Servera med lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.