Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med kalkon

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Köpte kokt kalkon - vaccumförpackad - och gick hem och gjorde ugnspannkaka med kalkon i stället för fläsk. Tärnade ca 250 gr av kalkonen och fräste den i litet fett i ugnen på en långpanna medan ugnen blev varm. Skalade två stora mrorötter och gjorde morotsstavar, som jag kokade några minuter. På det gjorde jag en annorlunda ugnspannkaka. Väl värd att pröva.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop mjölk. ägg, salt, vetemjöl och rosmarin. Låt svälla i 20 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 200 grader. Tärna kalkonköttet i 0,5-1 kvadrartcentimeters bitar och fräs dem i marganiet ( gärna flytande) eller smöret i långpannan (48x34 cm) i ugnen medan den blir varm. Skala två morötter och skär dem i 4-5 cm:s stavar. Koka dem 3-4 minuter, så de knappt är mjuka och häll bort kokvattnet. Fördela morötterna i långpannan över kalkonbitarna. Smeten, som svällt under tiden häller du ovanpå det övriga i långpannan och steker ugnspannkakan i 35-40 minuter tills den är svagt gyllenbrun. Servera med rårörda lingon eller med lingonsylt. Pikant smak med rosmarin till kalkon och morot. Tranbärs- eller lingondricka är inte dumt till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.