Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den klassiska ugnspannkakan i all ära men här görs den lite nyttigare med potatis, keso och dinkelmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl keso. Skala och grovriv potatisen. Rör ner den i smeten.
  3. Lägg smöret i en långpanna 30x40 cm. Låt smälta i ugnen. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  4. Servera pannkakan med resterande keso, rårörda lingon och råkostsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.